fbpx

Flytta till Sverige?

Om du ska flytta till Sverige finns det en del praktiska saker att ordna. Du behöver till exempel kontrollera regelverket kring skatt, folkbokföring, a-kassa, social- och hemförsäkring, skolor och boende. Dessutom kan det vara bra att lära sig förstå lite om den svenska kulturen och vad som kännetecknar människorna här.

Att vara punktlig är viktigt för svenskar

Att anlända precis innan ett möte, men inte för tidigt. Att bilda en ordnad kö förväntas av alla när man väntar på servering i exempelvis butik eller bank. Nästan ingen ursäkt är tillräckligt bra för att tränga dig före de människor som kom före dig. Många ställen använder ett system med ”köbiljetter”, där man tar ett nummer från en biljettautomat när man först går in i butiken. När ditt nummer visas på skärmen, eller butiksbiträdet ropar ditt nummer så är det din tur.

Svenskar protesterar inte, de anpassar sig

Som regel inga strejker, inga demonstrationer... Svenskar protesterar inte. Svenskar har en kultur av att förhandla och kompromissa. Det var så de gick från en absolut monarki till en demokrati, och hur de genomförde den allmänna rösträtten. Ingen revolution, inget blodbad. Svenskar försöker inte utmana reglerna för sakens skull. De söker koncensus och anpassar sig.

Jämlikhet och respekt är viktigt

Obligatorisk pappaledighet, skatter baserade på varje individ i ett par snarare än på paret som helhet. Sverige ligger i framkant när det gäller jämställdhet. Men det mest slående är hur den jämställdheten utspelar sig i vardagen. Sverige är också känt för sin exceptionella balans mellan arbete och privatliv, inte bara när det gäller föräldraledighet och barnomsorg, utan generellt.

Anställda får minst fem veckors betald semester per år. Lägg till prisvärd sjukvård för alla och det blir tydligt varför Sverige ofta är ett toppval för yrkesverksamma från hela världen. Oavsett om det är gratis svenska lektioner, sjukvård eller pensioner så erbjuder svenska staten ett skydd. Skatterna är höga här men allt går tillbaka till samhället, så tjänster har hög standard och även som invandrare kommer svenska staten att ta hand om dig från vaggan till graven.

Engelska finns överallt

Det är ingen hemlighet Svenskar är väldigt bra på att prata engelska. Varför? Främst för att de inte dubbar engelskspråkiga filmer eller tv-program till svenska, utan lägger till undertexter istället.

Ditt långtidsboende

Om du letar efter en lägenhet för en längre period på minst 1 år, kontakta gärna vårt Longstay-team på longstay@beaps.se.

När du skickar e-post till oss med din förfrågan, vänligen inkludera önskad plats, antal personer, budget och vistelseperiod. Du kan också informera oss om din kontorsadress eftersom detta hjälper oss att tillhandahålla alternativ inom kortast möjliga pendlingsväg.
Vi kommer sedan att återkomma till dig med våra fullständiga erbjudanden tillsammans med lägenhetsbilder och beskrivning i området du vill bo.

Du kan självklart boka in en visning hos oss så möter vår teamrepresentant dig där. Ser fram emot att höra från dig!

Longstay Team

Låt dig inspireras av våra platser runt om i Sverige

Beautiful Apartments

STOCKHOLM
Huvudkontor
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm

MALMÖ
Stora Nygatan 40
211 37 Malmö

GÖTEBORG
Hildedalsgatan 2
41705 Göteborg

Kontakt

UTHYRNING FÖR KORT VISTELSE
reservations@beaps.se

UTHYRNINGAR FÖR LÅNGVARANDE
longstay@beaps.se

GÄST SERVICE
guestservice@beaps.se

FAKTUROR
finance@beaps.se

TELEFON
+46 8 528 006 00

Kontorstid

Måndag till fredag 8:00-17:00 CET
Lunch stängt 12-13 PM CET

Medlemskap

AB Beautiful Apartments i Nacka
Org.nr: 556857-3314
Uppdaterad januari 2024

sv_SESwedish